Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΛΑΒΗ-ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΛΟΥΦΑ


Το οικολογικό, βιοδιασπώμενο και λειαντικό σφουγγάρι προέρχεται από ένα τροπικό, καλλωπιστικό φυτό που μοιάζει με κολοκύθα (Luffa aegyptiaca) και είναι μακρινός εξάδελφος του αγγουριού. Γι΄ αυτό άλλωστε ο καρπός του μοιάζει με τεράστιο αγγούρι (έχει μήκος 40-60 εκατοστά). Είναι περιβεβλημένος από ένα είδος δέρματος-φλούδας που μέσα του κρύβει το σφουγγάρι. Οι καρποί όταν ωριμάσουν συλλέγονται, ξεφλουδίζονται για να αποκαλυφθεί το σφουγγάρι και στη συνέχεια καθαρίζονται από τους σπόρους, πλένονται, στεγνώνονται και λευκαίνονται.
Περιζήτητη στις παγκόσμιες αγορές, η λούφα υπήρξε για χρόνια ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας με την εφαρμογή τοπικού μασάζ για αύξηση της αιμοκυκλοφορίας. Στην αρχαιότητα αποτέλεσε βασικό εργαλείο για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ακόμα και στο πρόσωπο. Οι φήμες λένε ότι οι γυναίκες της Άπω Ανατολής οφείλουν εν μέρει την απαλή τους επιδερμίδα στη λούφα. Σήμερα κυκλοφορούν βοηθητικά προϊόντα για τον καθαρισμό του προσώπου φτιαγμένα με βαμβάκι και ίνες λούφας.


πηγή: http://www.goldenmag.gr/archives/35141







Τρίτη 22 Μαΐου 2012

1η ΕΑΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εαρινή γιορτή για τη φύση στην πόλη της Καρδίτσας. Εκθέτες απο όλη την Ελλάδα παρουσίασαν στο κοινό της πόλης μας προιόντα και υπηρεσίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον και με αγάπη για τη φύση.
Η παρουσία μας στην έκθεση έδωσε μια ωραία πινελιά στο χώρο με τα όμορφα άνθη που στόλισαν την ωραία αυτή γιορτή αλλά και με την μεγάλη γκάμα βιολογικών προιόντων που εκθέσαμε, προιόντα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
"η φύση δεν κάνει τίποτα χωρίς λόγο"

Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας