Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΥ - ΜΑΡΤΙΟΣ



Καλό μήνα και καλή Άνοιξη!!!
Τα κρύα του χειμώνα σιγά σιγά μας αφήνουν και η ομορφιά της έκρηξης της ζωής αρχίζει να απλώνεται στην ύπαιθρο. Ήδη οι πρώτοι ανθισμένοι κρόκοι και τα ζουμπούλια θυμίζουν ότι η άνοιξη καταφθάνει. Όμως παρόλα αυτά θα ήταν ευπροσδεκτη κάποια ακόμη ποτιστική βροχή και όπως λέει και ο λαός μας:
"Αν κάνει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σε εκείνον το ζευγά που 'χει πολλά σπαρμένα".
Αν και η βασική εντολή αυτού του μήνα συνοψίζεται στο «φυτέψτε», έχουμε πολλές δουλειές να κάνουμε.  Φορέστε λοιπόν ένα χοντρό πουλόβερ, πάρτε τα γάντια και τα εργαλεία σας και βγείτε έξω με την πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί.  Ηρθε η ώρα να εφαρμόσετε όλα αυτά που προγραμματίζατε τις μεγάλες κρύες νύχτες όλου του χειμώνα! 

Και βέβαια μην ξεχάσετε να σημειώσετε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες που φυτέψατε τους σπόρους και τα φυτά σας.  Καταγράψτε τα στάδια και τους χρόνους ανάπτυξής τους.  Του χρόνου αυτές οι πληροφορίες θα σας είναι πολύτιμες. Επίσης, καταγράψτε τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει στην εικόνα του κήπου που αντικρίζετε σήμερα ώστε του χρόνου τέτοια μέρα αυτό που θα βλέπετε να σας αρέσει ακόμη περισσότερο.
Με δύο λόγια
Σπέρνουμε
Ντομάτες, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, αντίδια, σπανάκια, σέσκλα, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο.
Φυτεύουμε
Πατάτες, κλίματα
Μεταφύτευουμε
Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες σε θερμοκήπιο, πράσα στο χωράφι.
Συγκομιδή
Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, νεράντζια, περγαμότα, μαρούλια, μπρόκολα, κουνουπίδια, χλωρά κρεμμύδια-σκόρδα, ραδίκια, ζοχούς, ρόκα, σπανάκι, σέσκλα, λάπατα, σινάπια, βρούβες, τσουκνίδες, καυκαλίθρα, μάραθο, σέλινο, μαϊντανό, σπαράγγια, οβριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας